Wij zijn op zoek naar een…

Business development manager

Edegem

Sales engineer / Account specialist / Commerciële duizendpoot / Business Development Manager
what’s in a name?
Iemand met inhoud, pit en drive die graag onze klanten wilt ondersteunen in de verdere uitbouw van hun business: zo iemand zoeken we om ons salesteam verder te versterken!

Jobomschrijving:

Je bouwt lange termijn relaties uit bij bestaande en nieuwe klanten. Je bent verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe opportuniteiten en het uitbouwen van onze business bij onze klanten.
Door jouw nieuwsgierigheid naar hun business en de wil om mee partner van hun succes te worden, creëer je een sterke band met de klant. Onze klanten vertrouwen je, bellen je graag op met vragen en worden enthousiast van jouw ideeën.

Wanneer je de noden en vragen juist gecapteerd hebt, breng je je klant in contact met onze technische experten. Samen bepalen jullie de juiste oplossing en stellen deze voor aan jouw klant.
Je hebt commerciële flair en weet op zoek te gaan naar de juiste oplossing waar alle partijen blij mee zijn.

Het opmaken en opvolgen van kwaliteitsvolle offertes hoort ook bij jouw takenpakket. Je vraagt de correcte informatie en prijzen op bij onze distributeur en technische collega’s. Deze prijsaanvragen bezorg je aan onze klanten, je voert indien nodig aanpassingen door en volgt ze op voor een succesvolle en foutloze bestelling. Daarnaast werk je projecten van A-Z af (incl. klantentevredenheid peilen, afsluiting, debriefing…).

Om nieuwe leads te genereren, zet je samen met het marketingteam campagnes op om onze oplossingen zoals hardware renewals of cloud migrations te promoten. Je werkt strategisch en creatief mee aan communicatieacties (nieuwsbrieven, social media en events) om leads te nurturen.

Wie ben jij?

Je bent communicatief en maakt graag betekenisvolle connecties. Je krijgt dan ook energie van een band op te bouwen met klanten. Je houdt van een goed gesprek en je kan je makkelijk aanpassen aan de persoon die voor je staat, of het nu een business of IT-manager is. Je bent niet bang om je telefoon te nemen en klanten, collega’s en distributeurs te bellen. Je kan je goed uitdrukken in zowel het Nederlands als het Engels en bij voorkeur ook in het Frans.

Jij weet hoe een salesproces werkt en je hebt een eerste praktische saleservaring achter de rug in een B2B omgeving (bij voorkeur ook binnen consultancy en solution selling). Je volgt het traject van jouw opportuniteiten op tot er al dan niet een effectieve sale is. Dit houd je precies en correct bij in de CRM.

Je bent geïnteresseerd in een brede waaier van sectoren en nieuwsgierig naar hoe je klanten ondernemen. Je streeft ernaar om toegevoegde waarde te leveren bij jouw klanten, de juiste oplossing te brengen en een lange termijn vertrouwensrelatie op te bouwen. Zowel klanten als collega’s kunnen op jou rekenen!

Je werkt zelfstandig aan je eigen klantenportefeuille, maar je bent een teamplayer wanneer nodig. Je bereikt samen doelen als team van sales, presales en marketing.

Ons aanbod

Bij Exitas kom je terecht in een innovatieve en uitdagende werkomgeving waar onze collega’s en klanten centraal staan. Openheid, transparantie en vertrouwen staan bovenaan ons lijstje van bedrijfswaarden. Ruimte voor initiatief en ondernemerschap zitten in ons DNA.

Je komt terecht in ons salesteam dat houdt van mensen, bijleren en samen successen vieren. Tijdens onze kennisdelingssessies leer je de andere teams (development, cloud, architectuur) beter kennen. Op hun kennis en expertise kan je terugvallen wanneer dat nodig is.

We hechten veel belang aan persoonlijke en professionele groei. We nemen dan ook de tijd om, op basis van een persoonlijk groeiplan, jouw evolutie te faciliteren in de richting die je zelf mee bepaalt. Verschillende gesprekken doorheen het jaar zorgen dat dit groeiplan leeft en aangepast wordt waar nodig.

All work and no play makes Jack a dull boy… Leer daarom jouw collega’s op een andere manier kennen tijdens onze verschillende social events (shortski, familiedag/weekend, afterwork drinks,…).

En last but not least bieden we een competitief salarispakket, een uitgebreid pakket aan voordelen en kortingen en uiteraard een stel gepassioneerde toffe collega’s.

Ben jij de persoon die we zoeken?
We verwelkomen je graag in ons team!